Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


ESG-analytiker med kvantitativ inriktning till branschledande aktör

Finanssektorns arbetet med ESG och analyser kopplat ansvarsfulla investeringar har ökat kraftigt i betydelse. Stor del av arbetet vilar på kvantitativ dataanalys och nu söker vi en analytiker för heltidsarbete med en branschledande aktör inom hållbar kapitalförvaltning. Du kommer arbeta med ett starkt team och tillsammans verka för klimatsmarta och ansvarsfulla investeringar.  

Uppdrag och arbetsuppgifter

I denna roll kommer du att vara involverad i hållbarhetsinriktade direktinvesteringar, investeringsanalyser, portföljuppföljning, effektmätning och modellering av t ex klimatreduktioner och mycket mer. Stor del av arbetet kommer att utgå från kvantitativ analys med stora datamängder och denna kompetens är mer avgörande än hållbarhetserfarenhet i rollen. Du kan också bidra till utvecklingsarbetet avseende hanteringen av datakällor och analyser, inklusive ev. integrering och automatisering.

Rollen innebär anställning som konsult via Sustainergies och arbete under hela 2022, med möjlighet för förlängning eller fast anställning. Du kommer att arbeta i ett mycket kompetent team som är integrerat med flera avdelningar involverade i förvaltningen. Uppdragsgivaren kommer inte att specificeras i första steget av rekryteringsprocessen.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att våra olikheter är styrkor för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan – för att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du:

  • Har utbildning som ingenjör, systemvetare, ”data scientist” eller även ekonom som trivs med mycket kvantitativ data.
  • Intresse för hållbarhet och ansvarsfulla investeringar.
  • Tidigare arbete med ansvar för datahantering, kvantitativ analys och visualisering är meriterande.
  • Kännedom om EU regelverk för hållbar finansmarknad är meriterande.

Villkor

Arbetsplats: Arbete på kontor eller distans, men ska kunna vara på kontoret i Stockholm vid behov.
Anställning: Anställning som konsult på heltid, via Sustainergies. Två månaders uppsägningstid, förväntad arbetsperiod hela 2022 med möjlighet för förlängning eller fast anställning.
Uppstart: Enligt ök., så snart som möjligt.
Lön: Marknadsmässig enligt överenskommelse.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!