Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Bli nordisk Hållbarhetskoordinator för Staples Solutions

Staples Solutions vill bli branschledande inom hållbarhet och nu kan du få vara med i arbetet på nordisk nivå! De söker en hållbarhetskoordinator för vikariat minst 6 månader med möjlighet till förlängning. I rollen kommer du att bli involverad i såväl hållbarhetssrapportering som uppföljning och förbättringar utifrån miljö-, kvalitets- och CR- ledningssystemen, samtidigt som du stöttar organisationen i fyra nordiska länder. Låter det spännande? 

Om Staples Solutions

Staples Solutions är en ledande leverantör av arbetsplatsprodukter, tjänster och lösningar för små, medelstora och stora företag i Europa. Tack vare ett brett utbud och integrerade lösningar är Staples Solutions ett självklart val för att tillgodose behoven för arbetsplatser både idag och imorgon. Verksamheten bedrivs i 10 länder i Europa och huvudkontoret ligger i Amsterdam. Den Svensk/Danska verksamheten har 400 medarbetare och omsätter närmare 2 miljarder. Huvudkontoret är placerat i Borås och centrallager för både Sverige och Danmark finns i Växjö. Läs mer på http://www.staples.eu/ eller www.staplesadvantage.se. 

Företaget har som ambition att bli branschledande inom hållbarhetsarbetet genom att exempelvis minska sina koldioxidutsläpp och hjälpa sina kunder att göra detsamma, samt tillhandahålla ett komplett miljömedvetet sortiment (har idag 10 000+ produkter med miljöprofil). Hållbarhetsarbetet i norden leds idag av en Head of CR & Quality Nordic Region baserad i Borås, och nu söker de en ny resurs för att stötta detta arbete.

Vad blir mina uppgifter?

Arbetsrollen är främst planerad som ett heltidsvikariat för 6 månader, men kan eventuellt delas upp i deltidstjänster. Hållbarhetsteamet växer och en fortsatt anställning är också möjlig.

Som nordisk Hållbarhetskoordinator kommer du att arbeta nära och vara en resurs för Staples Head of CR & Quality Nordic Region. Tillsammans kommer ni att säkerställa att hållbarhetsarbetet fungerar väl och att planerade revisioner, rapportering och aktiviteter genomförs under våren. Dina arbetsuppgifter kommer främst att gälla koordinering och administration av hållbarhetssrapportering samt miljö-, kvalitets- och CR- ledningssystemen. Arbetsuppgifterna innebär även att stötta organisationen i det dagliga arbetet för Danmark, Finland, Norge och Sverige, som är de fyra nordiska länder som Staples Solutions verkar i.

Arbetet under våren kan omfatta:

  • att arbeta med certifieringarna ISO 9001, ISO 14001 och ISO 26000 för att summera resultaten från föregående år, planera arbetet 2020 och säkerställa internrevisioner och stöd till organisationen för att arbeta med uppsatta mål.
  • att sammanställa underlag för hållbarhetsrapporteringen enligt GRI-standard.
  • att stötta förberedelserna och genomförandet av en kick-off för medarbetare och leverantörer i Sverige och Danmark, med temat Hållbar Framtid
  • att delta i utvärderingar av inköp och sortiment utifrån kemikalielagstiftning och miljöprestanda.
  • att hjälpa till att identifiera och implementera “best practise” mellan länderna

Du kommer att arbeta från Staples Solutions huvudkontor i Borås, med viss möjlighet att arbeta från deras kontor i Mölndal. Vissa resor inom Sverige, Norge, Danmark och Finland kan förekomma.

Vem vi söker

Eftersom rollen är tidsbegränsad är det viktigt att du har goda förutsättningar för att komma in i arbetet snabbt. Du bör ha ett effektivt arbetssätt, trivas med god struktur och administrativa arbetsuppgifter och vara bekväm med att analysera och använda både kvantitativ och kvalitativ metod. Dessutom är det viktigt att du har god förståelse för hållbarhetsfrågorna som helhet och hur hållbarhetsarbete kan omsättas i praktiken.

I viss utsträckning kan fördelningen av arbetsuppgifter anpassas utifrån dina specifika förkunskaper och styrkor. Det är särskilt meriterande med förkunskaper och erfarenheter inom ett eller flera av följande områden:

  • Goda kunskaper inom kvalitets- och miljöledning (ISO 9001 och ISO 14001) samt förståelse för ISO 26000.
  • Goda kunskaper om hållbarhetsrapportering enligt GRI-standard.
  • Teoretisk eller praktisk erfarenhet av internrevisioner.
  • Kunskaper om kemikalieanvändning gärna kopplat till produkter och REACH-förordningen, leksaksdirektivet eller kvalitetstester.

Du bör dessutom arbeta flytande på både svenska och engelska samt ha lätt för att kommunicera och samarbeta med alla delar av organisationen.

Villkor

Arbetsplats: Staples Solutions kontor i Borås och viss möjlighet att arbeta från kontoret i Mölndal.
Omfattning: Vikarierande heltidstjänst minst 6 månader, alternativt deltidstjänst under motsvarande period.
Tillträde: Under januari 2020.
Ersättning: Marknadsmässig lön och kollektivavtalsenliga villkor.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!