Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Bli hållbarhetscoach för en sparbank!

Ta chansen att bidra till lokalt hållbarhetsarbete genom att arbeta som hållbarhetscoach för en sparbank! Rollen passar dig som är student och vill få erfarenhet som coach, konsult, inspiratör eller kommunikatör inom hållbarhetsområdet. Arbetet bygger på bankens lokala förutsättningar och fokuserar på ett eller flera projekt där du får stort eget ansvar. Är du driven, nyfiken och redo att arbeta praktiskt i en organisation som har social hållbarhet i sitt DNA? Då kommer du att stortrivas!

För dig som inte hört talas om Sparbankerna tidigare

Sparbanker är annorlunda banker. Grundidén är ett lokalt, långsiktigt samhällsengagemang utan vinstutdelningskrav till enskilda ägare. Vinsten stannar istället kvar i den lokala sparbanken till nytta för banken, kunden och samhället. Sparbanker delar ut delar av sin vinst i bidrag till lokala föreningar eller genom stipendier till lokalt engagemang. Ända sedan sparbanksrörelsen startade för snart 200 år sedan har tanken varit densamma: att hjälpa människor förverkliga sina idéer och att utveckla samhället där banken är verksam. Läs mer på http://www.sparbankerna.se/om-sparbankerna

Vad får jag göra och lära mig som hållbarhetscoach?

Uppdraget varierar från bank till bank och kan handla om allt från att uppdatera strukturen för bankens hållbarhetsarbete, till att engagera unga kring privatekonomi. Oavsett så kommer du att få arbeta där dina insatser gör som mest nytta, utifrån bankens behov och prioriteringar samt dina egna styrkor!

Du introduceras till ditt uppdrag genom en gemensam uppstart och utbildning via Sparbankernas Riksförbund. Därefter börjar ditt arbete med banken. Ni lägger tillsammans upp en arbetsplan och bokar in era arbetspass löpande för att du ska kunna planera, genomföra och nå uppsatta mål. Uppdraget som hållbarhetscoach är en chans för dig att utvecklas professionellt genom att genomföra ett kvalificerat konsultjobb som både kompletterar dina akademiska meriter och definitivt sticker ut på CV:t. Fler anledningar till att söka jobb som hållbarhetscoach hittar du här!

För att trivas och utvecklas i rollen ser vi gärna att du:

• Har ett stort engagemang för hållbarhet och är nyfiken på sparbanksrörelsen
• Vill bidra med egna idéer, samtidigt som du är lyhörd för bankens förutsättningar och behov
• Har förmågan att ta egna initiativ, planera ditt eget arbete och nå uppsatta mål
• Det är ett stort plus om du har koppling till den ort eller region som du ansöker till
• Arbetar flytande på svenska

Varje Sparbank är unik och matchningen mellan dig och banken är viktig! Därför är vi nyfikna och vill gärna veta mer om dig och dina, för uppdraget, relevanta erfarenheter.

Uppdragen från norr till söder:

Hälsinglands Sparbank

Uppdrag: Göra en GAP-analys av befintlig hållbarhetsstatus (i relation till målsättningar och regelverk), för att sedan upprätta aktiviteter för hållbarhetsarbetet framöver.
Önskade meriter: Erfarenhet av analys och strategiskt hållbarhetsarbete.

Sörmlands Sparbank

Uppdrag: Ta fram förslag på aktiviteter som Sparbanken kan genomföra gentemot/i samverkan med externa kunder i sitt kommande hållbarhetsarbete för att få en större påverkan och utväxling av hållbarhetsfrågorna, bli bättre på att få ut information om bankens hållbarhetsarbete, samt verka för att kunderna tar aktiva beslut.
Önskade meriter: Erfarenhet av analys och strategiskt hållbarhetsarbete.

Dalslands sparbank

Uppdrag: Samordna och sammanställa bankens hållbarhetsrapport.
Önskade meriter: Goda kunskaper i hållbarhetsredovisning och strategiskt hållbarhetsarbete.

Sparbanksstiftelsen Lidköping

Uppdrag: Framtagande av en bidragsstrategi där hållbarhetsfrågan får en framträdande roll.
Önskade meriter: Som person är du kommunikativ, analytisk lagd samt har kunskap och/eller erfarenhet av att genomföra omvärldsbevakningar.

Valdemarsviks sparbank

Uppdrag: Hjälpa sparbanken att sätta upp SMARTa mål för sitt hållbarhetsarbete genom att tillsammans med hållbarhetsgruppen planera, leda och utvärdera en intern workshop. Fungera som ett bollplank i diverse hållbarhetsfrågor.
Önskade meriter: Erfarenhet av analys och strategiskt hållbarhetsarbete.

Åtvidabergs sparbank

Uppdrag: Intern kompetensutveckling inom hållbarhetsområdet för att ge banken rätt förutsättningar att kunna stötta sina kunder i deras hållbarhetsarbete.
Önskade meriter: Erfarenhet av att skapa handlingsplaner för intern kompetensförsörjning inom hållbarhet.

Varbergs Sparbank

Uppdrag: Arbete med klimatbokslut och hållbarhetsredovisning. Stötta hållbarhetsansvarig med insamling av data till klimatbokslut 2021 och förbättra struktur, utformning och innehåll i hållbarhetsredovisning 2021.
Önskade meriter: Kunnig och van vid att formulera dig i text med erfarenhet av grafisk formgivning (Indesign, photoshop). Ett starkt driv och förmåga att tänka analytiskt och strategiskt. Kännedom om hållbarhetsfrågor. Pågående teoretisk utbildning.

Villkor:

Period: Du blir timanställd studentkonsult av Sustainergies från och med november 2021 till maj 2022.
Omfattning: Totalt jobbar du 72 h inklusive gemensam uppstart med Sparbankernas Riksförbund. Det övriga arbetet fördelas på tillfällen som du schemalägger tillsammans med din sparbank.
Arbetsplats: Delvis på plats på det lokala bankkontoret, delvis från valfri plats.
Ersättning: Marknadsmässig lön, Sustainergies är arbetsgivare. Du får ersättning för eventuella resor till/från banken.

Nyckeldatum för ditt uppdrag:
18 oktober: Sista ansökningsdag
18 oktober – 4 november: Urval och intervjuer
4-5 november: Slutgiltigt antagningsbesked
15 november: Obligatorisk gemensam uppstart och utbildning för alla coacher, sker online.

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!