Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Bli hållbarhetscoach för en Sparbank!

Ta chansen att bidra till lokalt hållbarhetsarbete genom att arbeta som hållbarhetscoach för en sparbank! Rollen passar dig som är student och vill få erfarenhet som coach, konsult, inspiratör eller kommunikatör inom hållbarhetsområdet. Arbetet bygger på bankens lokala förutsättningar och fokuserar på ett eller flera projekt där du får stort eget ansvar. Är du driven, nyfiken och redo att arbeta praktiskt i en organisation som har social hållbarhet i sitt DNA? Då kommer du att stortrivas!

Om du inte hört talas om Sparbankerna tidigare

Sparbanker är annorlunda banker. Grundidén är ett lokalt, långsiktigt samhällsengagemang utan vinstutdelningskrav till enskilda ägare. Vinsten stannar istället kvar i den lokala sparbanken till nytta för banken, kunden och samhället. Sparbanker delar ut delar av sin vinst i bidrag till lokala föreningar eller genom stipendier till lokalt engagemang. Ända sedan sparbanksrörelsen startade för snart 200 år sedan har tanken varit densamma: att hjälpa människor förverkliga sina idéer och att utveckla samhället där banken är verksam.

Läs mer på http://www.sparbankerna.se/om-sparbankerna

Vad blir mina uppgifter?

Uppdraget varierar från bank till bank och kan handla om allt från att uppdatera strukturen för bankens hållbarhetsarbete till att engagera unga kring privatekonomi. Oavsett så kommer du att få arbeta där dina insatser gör som mest nytta utifrån bankens behov och prioriteringar samt dina egna styrkor!

Du introduceras till ditt uppdrag med en gemensam uppstart och utbildning på Sparbankernas Riksförbund i Stockholm. Därefter börjar ditt arbete med banken. Ni lägger upp en arbetsplan och bokar in era arbetspass löpande för att du ska kunna planera, genomföra och nå uppsatta mål. Uppdraget som hållbarhetscoach är en chans för dig att utvecklas professionellt genom att genomföra ett kvalificerat konsultjobb som kompletterar dina akademiska meriter och som definitivt sticker ut på CV:t. Fler anledningar till att söka jobb som hållbarhetscoach hittar du här!

För att trivas och utvecklas i rollen ser vi gärna att du:

  • Har ett stort engagemang för hållbarhet och är nyfiken på sparbanksrörelsen
  • Vill bidra med egna idéer och samtidigt vara lyhörd för bankens förutsättningar och behov
  • Har förmågan att ta egna initiativ, planera ditt eget arbete och nå uppsatta mål
  • Det är ett stort plus om du har koppling till den ort eller region du ansöker till
  • Arbetar flytande på svenska

Varje Sparbank är unik och matchningen mellan dig och banken är viktig! Därför är vi nyfikna och vill gärna veta mer om dig och de erfarenheter du har som är relevanta för uppdraget.

Uppdrag för sparbanker på olika platser i Sverige

0 banker
Över hela landet

Vi söker 13 coacher för olika sorters uppdrag runt om i Sverige. I din ansökan berättar du vilket eller vilka uppdrag du skulle vilja arbeta med, sedan matchas du med en bank av Sustainergies. Tänk på att fler banker kan tillkomma och att vi kommer titta på din bostadsort för att du alltid ska kunna bli matchad med banker i din närhet.

Se alla orter

Villkor

Period: Du blir timanställd studentkonsult av Sustainergies från och med oktober 2019 till maj 2020.
Omfattning: Totalt jobbar du 72 h inklusive gemensam uppstart i Stockholm. Det övriga arbetet fördelas på tillfällen som du schemalägger tillsammans med din sparbank.
Arbetsplats: Delvis på plats på det lokala bankkontoret, delvis från valfri plats.
Ersättning: Marknadsmässig lön, Sustainergies är arbetsgivare. Du får ersättning för eventuella resor till/från banken samt till uppstarten.

Nyckeldatum för ditt uppdrag

29 September: Sista ansökningsdag
1 – 14 Oktober: Urval och intervjuer
15 Oktober: Slutgiltigt antagningsbesked
28 Oktober: Obligatorisk gemensam uppstart och utbildning för alla coacher i Stockholm

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!