Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Bidra till den Nationella plastsamordningen

Nu kan du som praktikant på Naturvårdsverket få en unik inblick i myndighetsarbete och bidra till arbetet med Nationell plastsamordning. Målet med uppdraget är att underlätta och stärka alla relevanta aktörers arbete för att bidra till miljömålen och FN:s globala hållbarhetsmål. Du får chansen att fördjupa dig i allt om plast och mikroplaster, men också myndighetens kommunikation och samverkan.

Om Nationell plastsamordning

Naturvårdsverket ansvarar för den Nationella plastsamordningen som ska vara en drivande och samlande kraft för att Sverige ska uppnå en hållbar plastanvändning. I arbetet ingår det att samla in och förmedla kunskap samt att främja dialog och samverkan mellan alla berörda aktörer. Nu bjuder de in en praktikant att delta i arbetet under hösten 2021, med fokus på att samla och sprida kunskap.

Dina arbetsuppgifter

Som praktikant kommer din huvuduppgift vara att fördjupa dig i befintligt kunskapsunderlag om plast och mikroplast och sammanställa relevant information för plastsamordningens webb och andra kommunikationsmaterial. Dessutom kan du få vara med och utforma och genomföra olika samverkansmöten för berörda aktörer. Praktikplatsen ger möjlighet att få stor kunskap om hållbar plastanvändning och bidra till arbetet, men också få erfarenhet av strategisk samverkan och kommunikation ur ett myndighetsperspektiv.

Meriterande kompetenser och färdigheter

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper och drivkrafter, där vi söker dig som är driftig, positiv och som gärna delar med dig av dina idéer. För att lyckas väl i rollen är det även viktigt att du kan arbeta självständig och att du på ett flexibelt sätt kan planera om vid ändrade omständigheter. För detta uppdrag är det meriterande om du:

  • Har läst kurser eller utbildning inom miljövetenskap, hållbarhet eller materialfrågor
  • Är särskilt intresserad av plast eller mikroplaster
  • Är nyfiken och har god analytisk förmåga
  • Har erfarenheter och intresse av kommunikation eller skrivande
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Uppdragsformat

  • Praktik
  • Omfattning 10-20 veckor (15-30 hp)
  • Startdatum: Flexibelt
  • Du kan vara placerad på Naturvårdsverkets kontor antingen i Stockholm eller Östersund, men praktikuppgifter och handledning kan även anpassas helt eller delvis till distansarbete beroende på rådande rekommendationer gällande Covid-19.

Ansökan

Ansökan görs direkt via Naturvårdsverkets rekryteringsverktyg och innehåller både text-frågor och uppladdning av ditt CV. Observera att du inte ska använda ett personligt brev i ansökan utan motivera dig i de specifika text-frågorna. Lycka till!

Se alla uppdrag

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!