Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


Är du student, duktig på text och med ett brinnande intresse för klimat och politik?

Nu kan du vara med och aktivt öka takten i klimatomställningen. Som kommunikationsassistent kommer du genom dina färdigheter i det skrivna ordet få vara med och verkligen bidra i det viktiga klimatmålsarbetet. Är du en fena på att korrläsa, textredigera, skriva intresseväckande rubriker och skapa text med bra flyt? ? Då har du nu möjlighet att vässa pennan och påskynda Sveriges omställning till ett fossilfritt välfärdsland!

Om Fossilfritt Sverige

På uppdrag av Regeringskansliet ska Fossilfritt Sverige samla näringslivet, kommuner och regioner för att konkretisera vad de behöver av politikerna för att kunna snabbare kunna ställa om till fossilfritt. Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer – den deklarationen har över 450 företag, branscher, kommuner och regioner ställt sig bakom. I regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige identifierar aktörerna hinder och möjligheter för att accelerera utvecklingen. Se mer här!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i din roll som kommunikationsassistent stötta kommunikations- och pressansvarig för Fossilfritt Sverige. Din uppgift är att bedöma texters, främst rapporter, läsbarhet och ge förslag på förbättringar. Målgrupp är ofta beslutsfattare,politiker, näringsliv och journalister. Det finns viss möjlighet att anpassa rollen efter din kompetens inom uppdragets ramar.

  • Korrläsa och redigera texter, främst rapporter
  • Uppdatera och publicera texter och bilder på hemsidan
  • Enklare research-jobb, som att förbereda kontaktlistor, leta upp mailadresser till nyckelpersoner vid ett visst tillfälle, sammanställa topplistor, inhämta och sammanställa information.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att alla individers styrkor behövs för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan och kompetenserna vi söker för just denna roll är:

  • Intresse för klimat, politik och näringslivsfrågor
  • Student inom journalistik/retorik/kommunikation/statsvetenskap/miljö eller närliggande (minst 1 år kvar av studierna)
  • Adekvat erfarenhet av att producera och redigera text, exempelvis genom skribentuppdrag
  • Erfarenhet av arbete med hemsidor (WordPress) och enklare bildredigering (Photoshop)
  • Goda språkliga kunskaper i svenska
  • För rollen tror vi också att det är viktigt att du är självgående, lösningsorienterad och noggrann

Meriterande om du har:

  • Kunskap om klimatfrågor från studier eller arbetsliv

Villkor

Omfattning: Omgående start. Vid behov, vissa perioder kan vara utan uppdrag och sen upp till 2-3 dagar i veckan vid behov.
Placering: Främst på distans, med möjlighet att arbeta på kontoret vid Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm. Ej krav att vara bosatt i Stockholm då arbetet kan ske helt på distans vid önskemål.
Ansökningsprocessen: Slutkandidater i processen kommer få genomföra arbetsprov.
Ersättning: Marknadsmässig timlön och anställning som studentkonsult via Sustainergies.

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!