Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!


2st Climate Impact Analysts till Atmoz Consulting

Har du ett stort intresse för klimatfrågan och vill vara en del av lösningen i att hjälpa företag att hantera sin klimatpåverkan? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med klimatberäkningar och gillar att bygga relationer? Vi erbjuder dig en spännande och flexibel roll i ett expansivt och spännande bolag som gör och vill göra förändring, på riktigt!

Om Atmoz

Atmoz Consulting AB (AC) hette fram till nyligen Tricorona Climate Partner AB och ingår därmed även i klimatkoncernen Atmoz. AC har sedan 2006 hjälpt företag i olika branscher att hantera och minimera sin klimatpåverkan. AC genomför klimatredovisningar, livscykelanalyser och även strategier för att reducera klimatpåverkan tillsammans med klimatkompensation för att ta klimatansvar fullt ut. AC hjälper även företag i resan att sätta Science Based Targets och nå Klimatneutralitet.

Klimatkompensationsprojekten AC jobbar med riktar sig främst till företag som på frivillig basis önskar klimatkompensera. De är alltid certifierade av högsta standard och man har på senaste tiden även varit med i finansieringen av framtidens projekt som t.ex. Direct Air Capture.

AC är en arbetsplats med högt i tak och där alla medarbetare får stort eget utrymme att komma med egna idéer och vara kreativa men även grotta ned sig i sina egna arbetsuppgifter. Hälsa och välmående är högt prioriterat och idag arbetar mer än 10 härliga kollegor, som värdesätter både den globala miljön såväl som den trevliga arbetsmiljön högt.

Uppdrag och arbetsuppgifter

I rollen som klimatanalytiker arbetar du som konsult och har två primära ansvarsområden:

  • Det första – som kommer att uppta den största delen av tiden, är att göra klimatberäkningar enligt GHG-protokollet, analysera kunders klimatdata, sätta strategiska mål (såsom vetenskapsbaserade mål eller klimatneutralitet) och även vara del i deras kommunikativa klimatresa.
  • Den andra arbetsuppgiften är att skapa och upprätthålla kundrelationer. Det vill säga göra behovsanalyser hos Atmoz kunder och hjälpa till att vägleda i deras tjänsteutbud.

Du arbetar med befintliga kunder, men det är även viktigt att du är social och motiveras av att hitta nya kundsamarbeten. Självdrivande aktiviteter som du kommer att genomföra är exempelvis att ha kontakt med kunder via mail, samtal och möten. Du medverkar i hela kedjan från att träffa kunden, beräkna deras utsläpp av växthusgaser samt diskutera reduktionsmetoder och utsläppsfaktorer. Slutligen skriver du och presenterar det analyserade materialet i rapporter till kund. Att inspirera och motivera kunder till att reducera sin klimatpåverkan är en viktig del av arbetsrollen. Du förväntas presentera slutresultat för kunder och även hålla i seminarier inom klimatområdet.

Vid sidan av dina ordinarie arbetsuppgifter kommer du även att vara involverad i marknadsföringsarbete, utveckling av Atmoz webbaserade tjänster, samt kundsupport i anslutning till dessa.

Kompetenser och färdigheter

Vi arbetar med inkluderande rekrytering och är övertygande om att alla individers styrkor behövs för att bygga ett hållbart samhälle. Du är alltid välkommen med din ansökan – för att trivas och lyckas väl i rollen är det viktigt att du har ett stort intresse för miljöfrågor generellt och klimatfrågan i synnerhet. För att lyckas i rollen tror vi även att du har:

  • Stort intresse för klimatfrågan
  • Relevant akademisk bakgrund
  • Erfarenhet av tidigare roll där du har samlat in och sammanställt data av olika slag, samt analyserat detta
  • Mycket god vana av arbete i Excel och Office-paketet
  • Flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
  • Som person är du relationsskapande, självgående (med förmåga att driva på dina egna kunduppdrag) med god samarbetsförmåga (eftersom att du kommer att samarbeta tätt med kollegor och kunder)

Det är även meriterande med:

  • Erfarenhet från liknande roll där du har arbetat med klimatberäkningar enligt GHG-protokollet och gärna även Science Based Targets, LCA, klimatkompensation
  • Erfarenhet av B2B-försäljning

Villkor

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Stockholm, men arbete kan ofta även utföras på distans
Lön: Enligt överenskommelse
Förmåner: AC har generösa förmåner för att medarbetare ska trivas. Exempelvis generös pensionsförsäkring, friskvårdsbidrag samt 2h betald träning på arbetstid då hälsa och välmående ses som en förutsättning för att göra ett bra jobb, arbeta effektivt och trivas.
Tidshorisont: Vi önskar anställa omgående så vänta inte med att skicka in din ansökan! Urval sker löpande.

Ansökan har stängt

Du hittar aktuella annonser här!