Om mentorskapet
Deltagare berättar
Uppstart på slottet…
Mer information

Ansök redan nu

Ansökan är nu stängd och pågående program löper september 2014 – juni 2015.


Programmet riktar sig till hållbarhetsintresserade studenter, oavsett studieinriktning, som vill jobba med… Läs mer »


Våra mentorer ska ha erfarenhet inom hållbarhetsområdet, drivas av starka värderingar… Läs mer »

Kontakta oss
Har du frågor eller funderingar kring programmet? Tveka inte att kontakta oss!mentor[at]sustainergies.se
+ 46 (0)73 729 41 73 (Linda)

Hållbart Mentorskap

Hållbart Mentorskap är Sustainergies mentorskapsprogram där engagerade studenter får egna mentorer som har erfarenhet av arbete inom hållbarhetsområdet. Målet för Hållbart Mentorskap är att varje deltagare ska utvecklas som person och i sin professionella roll!

Du får

  • En egen mentor/student
  • Introducerande utbildning
  • Löpande avstämningar
  • Tre gemensamma inspirationsträffar
  • Personligt arbetsmaterial
  • 9-11 st träffar med din mentor/student

Varför? Därför!
Varför ska du med ett brinnande samhällsengagemang ansöka till just Hållbart Mentorskap? Hållbart Mentorskap är idag det enda mentorskapsprogrammet som sammanför studenter och yrkesverksamma, oavsett studieinriktning och yrkesområde, och som har en tydlig profil mot hållbarhet. Programmet har funnits sedan 2011 och är idag väl beprövat, det följer dessutom en tydlig struktur där du som deltagare får stöd och inspiration genom hela mentorskapsåret.

Tidslinje

Vid programmets start i september hålls en introducerande utbildning där studenter och mentorer träffas var för sig. Därefter arrangeras gemensamma träffar för hela gruppen: en uppstartsträff (i september), en inspirationsträff (i januari) samt en avslutningsträff (i juni). Utbildning, uppstartsträff och avslutningsträff sker på kvällstid (ca 3 h) och inspirationsträffen sker under en heldag (helg, 10:00 – 16:00).

Vad kostar det?
En studentplats i programmet är värderad till 20 000 kr, men som antagen student eller mentor får du platsen finansierad av Sustainergies och våra partners – programmet är alltså helt kostnadsfritt för samtliga deltagare. Dock tillkommer eventuella resekostnader till våra gemensamma träffar samt till dina individuella träffar med din mentor/student.