NAVIGATION

Äldre poster

2014.10.23

Gå på konferensen Klimatforum 2014

Den 13:e november är det dags för konferensen Klimatforum 2014, som anordnas av Naturvårdsverket i samarbete med Miljöaktuellt. Årets tema är omställningen till en klimatsmart ekonomi och som deltagarna kommer få unik inblick i näringslivets strategier, forskningens slutsatser och framtidens klimatpolitik. Vi ger utvalda studenter möjligheten av följa med gratis som funktionärer och deltagare!

Klimatforum 2014 fokuserar på visioner, styrmedel och goda exempel i omställningen till en grön och klimatsmart ekonomi. Programmet tar avstamp i de senaste IPCC-rapporterna och vad som krävs för att världen ska klara 2-gradersmålet och hur man gör det lönsamt. Bland medverkande talare finns: Åsa Romson, Sveriges första klimat- och miljöminister, Emma Ihre, ansvarig hållbart företagande Finansdepartementet, Thomas Sterner, professor Handelshögskolan Göteborg, Maria Ågren, generaldirektör Naturvårdsverket, Andreas Cervenka ekonomijournalist och författare Svenska Dagbladet, Carina Lundberg Markow, chef Ansvarsfullt ägande Folksam, mfl.

Biljetten är gratis (värde 3050 kr) mot att du är tillgänglig som funktionär under delar av konferensen. Uppgifterna kretsar kring att hälsa deltagare välkomna och bemanna registreringen. Du kommer självklart att få tid att delta på det mesta av konferensens innehåll, utöka ditt nätverk och lära dig mer om klimatarbetet.

När: 13:e november, kl. 8.15-17.30
Var: Stockholm City Conference Centre, Barnhusgatan 12-14, Stockholm
Anmälan: Alla ansökningar tas emot i detta formulär, senast 2014-11-03
Läs mer: http://miljoaktuellt.idg.se/2.34643/1.565793

2014.10.22

Bilintresserad och service-minded?

Den 3:e november hålls Miljöbästa Bil 2015, ett halvdagsevent i Kista. Seminarie varvas med bilutställning och testkörning medan utvalda jurygrupper utser vinnande bilar i flera kategorier. Är du själv bil- och miljöintresserad kan du vara med och hjälpa arrangörerna på plats.

30-35 bilar är nominerade och kommer att finnas på plats på eventet Miljöbästa Bil 2015. Arrangörerna behöver hjälp att ta emot fordonstillverkarnas bilar och parkera dem, hjälpa till att koordinera utlämningen av bilar till jurygrupperna och hålla koll på nycklar. Du kan dessutom hjälpa till att sprida eventet i sociala medier och vara en resurs på plats (även om du saknar körkort). Vi ser gärna att du själv är nyfiken och service-minded för att ta väl hand om besökarna.

På plats får du ta del av en spännande dag och möta politiker, företagare och media. Du får dessutom ett års medlemskap i Gröna Bilister (värde 100 kr), biocheckar (värde 500 kr) som tack för hjälpen, samt ytterligare en merit på CVt. Frukost, lunch och fika ingår. 

När: Måndag 3:e november, kl. 8-13 (3 st) eller 13-18 (2 st)
Var: Parkeringsplatsen vid Isafjordsgatan 2-4, Kista
Ansökan: Vi tar emot alla anmälningar i detta formulär, senast 30:e oktober

2014.09.30

Gå på konferensen Vind 2014

Här är chansen att vara med på årets viktigaste event för vindkraft! Konferensen Vind 2014 bjuder på två fullspäckade dagar av nätverkande, inspiration och kunskap med fokus på vindkraft och förnybar energi. Du kan räkna med att möta områdets kunskapsledare, tyngsta beslutsfattare och branschens viktigaste arbetsgivare.

Vi ger dig möjligheten av följa med gratis på konferensen mot att du är tillgänglig som funktionär under delar av dagarna. Som funktionär kommer du framför allt skapa engagemang kring “Innovation Wall” i Svensk Vindenergis monter, som under pauserna kommer sjuda av aktiviteter och givande samtal. Dessutom kommer du hjälpa till som entrévärd till konferenssalen. Självklart har du också gott om tid för att ta del av allt spännande innehåll under konferensen!

Vi tror att en bra funktionär har hög social kompetens och intresse för energifrågor. Du bjuds på deltagande under hela konferensen, med undantag för middagen den 22:a. Flytande svenska är en förutsättning för uppdraget.

När: 22-23 oktober 2014, kl. 8.00-17.00
Var: Waterfront, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Läs mer: http://www.vindkraftsbranschen.se/vind2014/
Anmälan: Alla anmälningar tas emot i detta formulär, senast 2014-10-12

2014.09.10

Gå på konferensen Hållbar Kommun

Här är chansen att vara med på en heldag med 100 procents fokus på hur kommuner kan och bör arbeta strategiskt med miljö, socialt ansvar och andra hållbarhetsfrågor för att skapa miljönytta och öka regionens konkurrens- och attraktionskraft. Du kan räkna med att möta hundratals representanter från Sveriges kommuner och få unika möjligheter att nätverka och byta erfarenheter.

TEMA: UTGÅNGSPUNKT I KOMMUNRANKNINGEN
Med utgångspunkt i 2014 års kommunrankning av Miljöaktuellt kommer de senaste trenderna och största utmaningarna för Sveriges kommuner att diskuteras.

Du deltar gratis (värde 4900 kr exkl. moms) mot att du är tillgänglig som funktionär under delar av konferensen. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av mottagande i registreringen. Självklart tar du också del av allt spännande innehåll som konferensen bjuder på och får chans att nätverka och knyta kontakter!

När: 15 oktober 2014, kl. 7.15-17.00 (programmet startar 9.00)
Var: Konferens 7A, Odengatan 65, Stockholm
Anmälan: Alla ansökningar tas emot i detta formulär, före 2014-10-01
Läs mer: http://miljoaktuellt.idg.se/2.34798/1.577485

2014.09.09

Hållbarhetsjobb för Elektronikåtervinning i Sverige

Här är en spännande chans att arbeta heltid med resurshantering, miljöansvar och cirkulär ekonomi. Du kommer att få driva en spännande bransch bestående av en mångfald av samhällsaktörer i en hållbar riktning. Är du rätt projektledare?
Här kan du se hela annonsen (sammanfattas nedan)

Arbetsrollen i korthet
Som projektledare på Elektronikåtervinning i Sverige kommer Du att ha en central roll i utvecklingen av en hållbar producentansvarsbransch i en snabbfotad och framsynt organisation. Du kommer att arbeta i ett litet, engagerat och proaktivt team av medarbetare med att leda och assistera projekt av affärsmässig, praktisk och till viss del teknisk/vetenskaplig karaktär.

Du kommer att bistå med rapporter och utredningar samt representera organisationen i olika forum, arbetsgrupper och förhandlingar. Eftersom verksamheten styrs av ett antal förordningar som baseras på EU-direktiv så kommer du också att arbeta en del med lobbying och lagstiftningsrelaterade frågor så som remissyttranden.

Villkor
Tjänsten är på heltid, med placering i centrala Stockholm. Tjänsteresor inom och utom landet förekommer. Anställningen gäller tillsvidare med 6 månaders provanställning och med tillträde 1 februari 2015 eller enligt överenskommelse.

Frågor och ansökan
Läs mer om uppdraget och vem vi söker i annonsen [pdf]. Ansök senast 10:e oktober 2014. Skicka din ansökan med meritförteckning och personligt brev direkt till josef.tapper[at]elektronikatervinning.com, märkt med ”platsannons sustainergies”. Frågor och funderingar skickas till samma adress.

2014.09.04

Utvecklande praktik och extrajobb med Sustainergies

Vi skalar upp och söker en ny projektledare för att driva och utveckla vårt samarbete med Nordic Choice Hotels. Du erbjuds 20 veckors praktikperiod men också goda möjligheter till fortsatt betalt extrajobb. Med ansvar för ca. 60 studenter som kommer arbeta som hållbarhetscoacher blir detta garanterat en spännande och utvecklande upplevelse – du kommer att få slipa dina ledarskapsförmågor, bli expert på miljöledning och få en unik merit av att driva ett storskaligt projekt.

Nedanstående beskrivning är bara ett urval av information från annonsen, som du hittar i sin helhet här [pdf].

Bakgrund
Sustainergies och hotellkedjan Nordic Choice Hotels skapar tillsammans 60 extrajobb åt hållbarhetsintresserade studenter i det gemensamma projektet ”WeCare-coacher”. Studenterna arbetar på varsitt hotell med uppdrag att utveckla hållbarhetsarbetet genom att tillämpa perspektiven som konsult, revisor och coach under hela 2015. Projektet är också Sustainergies största…

Uppdraget i korthet
I projektledarrollen för WeCarecoacherna är din främsta uppgift att skapa goda förutsättningarna för deras arbete. Det gör du genom att erbjuda löpande coachning, agera nav för kunskapsspridning, administrera programmet, kommunicera och jobba med förbättringar. Du blir alltså expert och coach av coacherna. Du arbetar tillsammans med Sustainergies två verksamhetsansvariga och har regelbunden kontakt med nyckelpersoner på Nordic Choice Hotels. Eftersom rollen sträcker sig över ca ett år och har tydliga toppar och dalar i arbetsbelastningenhar vi utformat det som en praktikplats som vi kommer att förlänga med betalt extrajobb om det fungerar väl, se tidslinje nedan…


Praktikperiod: Heltid under 20 veckor, vårterminen 2015.
Extrajobb: 20-40 % av en heltid från juni 2015 till och med december 2015.

Vi söker dig som
Vi ger dig gediget stöd och de förutsättningar som du behöver för att klara av alla uppgifter med gott resultat, oavsett dina förkunskaper. Uppdraget är långt och du hinner växa med uppgifterna och därför är vi mer intresserad av vem du är som person och dina drivkrafter än dina förkunskaper…

Frågor och ansökan
Läs mer om uppdraget och vem vi söker i annonsen [pdf]. Ansök senast den 3:e oktober. Skicka ditt CV ochett personligt brev (max en sida) till praktik[at]sustainergies.se och var tydlig med dina planer för 2015 (vad tänker du göra i övrigt) och vad du skulle vilja få ut av ditt engagemang hos oss.

2014.08.29

Gå på konferensen Klimatanpassning Sverige

Klimatanpassning Sverige, som i år äger rum den 24 september på Konferens 7A i Stockholm, är en av de största mötesplatserna om svensk klimatanpassning. Konferensen ska ge kunskap och verktyg för en effektiv klimatanpassning samt de senaste nyheterna och trenderna från forskning, länsstyrelser, kommuner, innovationer och näringsliv.

TEMA: GLOBALA EFFEKTER – LOKALA KONSEKVENSER OCH LÖSNINGAR
Med utgångspunkt från de senaste IPCC-rapporterna bemöter vi klimatanpassning utifrån nationellt och globalt perspektiv och djupdyker i frågor kring till exempel dricksvattenförsörjning, hållbar och anpassad stads- och landskapsutveckling, folkhälsa och katastrofberedskap.

Du deltar gratis (värde 4100 kr exkl. moms) mot att du är tillgänglig som funktionär under delar av konferensen. Uppgifterna kan inkludera att hälsa deltagare välkomna på morgonen, att agera konferensvärd mellan föredragen och att hjälpa deltagarna hitta rätt. Du kommer självklart att ändå få tid att delta på det mesta av konferensens innehåll, utöka ditt nätverk och lära dig mer om klimatarbetet.

När: 24 september 2014, kl. 7.15-17.00 (programmet startar 9.00)
Var: Konferens 7A, Odengatan 65, Stockholm
Anmälan: Alla ansökningar tas emot i detta formulär, före 2014-09-11
Läs mer: http://miljoaktuellt.idg.se/2.34446/1.562031

2014.08.21

Future Circular Materials Conference 2014

Cirkulär ekonomi och framtidens materialflöden är på agendan den 23-24:e september när nyckelaktörer inom råvaru- och återvinningsbranscherna, ledande forskare och politiker samlas på Grand Hôtel. Vi erbjuder in fem studenter gratisplatser som deltagare med motprestation att skriva en reflektion.

Konferensen inleds med studiebesök och två vassa praktiska exempel. Därefter fortsätter välrenommerade talare att utforska områden som marknadens drivkrafter, nya strategier för råvaruföretag, framgångsexempel från återvinningsbranchen, med mera. Förutom möjligheten att spetsa till dina kunskaper är konferensen ett tillfälle för dig att stärka ditt kontaktnät.

Villkor som funktionär
Du får en plats som deltagare båda dagarna (värde ca 7 000 kr), med undantag för middagen den 23:e. Som motprestation kommer du att få i uppdrag att skriva en text för en hemsida. Lunch och fika ingår under båda dagarna.

När: 23-24:e september 2014
Var: Grand Hôtel, Stockholm
Anmälan: Använd detta formulär & sök senast 10:e september
Läs mer: Se eventets hemsida

2014.08.15

Become a host for social entrepreneurs

This is a great opportunity for students and others with a passion for making the world better! Impact Hub Stockholm is looking for Community Hosts with an interest for social entrepreneurship who enjoy connecting with people and inspiring others. Did you ever wonder how to work on your projects or study in an inspiring environment? Here is the solution!


Get to know the previous hosts and what this opportunity has meant for them

All Community Hosts get access to a vibrant and inspiring office space while becoming a part of the global network of changemakers. Additionally, you will get valuable work experience, enhance your professional network and get access to all events. Community Hosts are a core part of the team assisting the entrepreneurs working at the collaborative working space. Your tasks include developing and managing day-to-day operations, managing projects, create opportunities for collaboration, communication, member relations, and more. There are always opportunities to work as a community host, apply to any of the working periods listed below.

 • Conditions
 • When: January 8 to May 8 2015.
 • Where: On-site at Impact Hub Stockholm, Riddargatan 17D, 3rd floor.
 • Who: Who you are is more important than your previous experiences. Swedish is not a requirement.
 • Compensation: Work one day/week and get full membership and access to the Impact Hub office space.

More information and how to apply
Get to know Impact Hub at their webpage, then send any questions and your application to impacthub[at]sustainergies.se, before December 14. Answer with no more then 200 words: (1) Why you would like to work with the Impact Hub-team? (2) What’s in it for you? (3) What relevant specific skills can you contribute with? Be clear on which of the periods you are interested in. You are welcome to attach your CV.

2014.07.02

Praktisera med digitala tjänster inom hållbar utveckling!

Ragn-Sells Miljökonsult erbjuder konsulttjänster inom miljö-, arbetsmiljö och energiområdet. Nu söker de en ambitiös, affärsdriven student som kan vara med och utveckla deras interna processer. Praktiken löper under andra delen av höstterminen och ger en värdefull inblick i konsultbranschen inom miljö och hållbarhet.

Uppdraget i korthet
Praktikperioden består av två delar:
1. Inom området webbtjänster: fokus på utveckling av e-utbildningar och digital lagbevakning inom miljö- och arbetsmiljöområdet. Du som student får gärna vara både digitalt intresserad och kommunikativ. Handledningen delas mellan två av företagets konsulter.
2. Inom området hållbar utveckling: utveckla en helt ny design för Ragn-Sells Miljökonsult hållbarhetsredovisning. Det är bra om man har grundläggande ekonomikunskaper och en kreativ förmåga. Du kommer att få handledning av en konsult även om det till stor del är ett självständigt arbete.

Detta är en praktikplats som omfattar 15 HP (10 veckor) under andra halvan av höstterminen 2014. Arbetsplatsen kommer att vara på Ragn-Sells kontor i Sollentuna utanför Stockholm med möjlighet att delvis arbeta hemifrån. Du handleds av erfarna miljökonsulter även om det dagliga arbetet i viss mån är självständigt. Perioden är obetald men kan göras inom en praktikkurs där studenten är berättigad till studiemedel.

 • Vi söker i första hand dig som:
 • Kan arbeta kreativt och självständigt med research
 • Är noggrann, kommunikativ och serviceinriktad
 • Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • Är student och har praktikkurs under andra delen av höstterminen
 • Har förkunskaper inom miljö, hållbarhet och/ eller miljöledningssystem

Frågor och ansökan
Läs mer om uppdraget och vem vi söker i annonsen [pdf]. Ansök senast den 31:a augusti, med ditt CV och ett ett personligt brev (max en sida) till ragnsells[at]sustainergies.se.

NAVIGATION

Äldre poster