NAVIGATION

Äldre poster

2015.01.14

Var med på Social Responsibility Day!

Den 11:e februari är det dags för konferensen Social Responsibility Day där temat är socialt ansvarstagande i praktiken. Under dagen presenteras aktuella trender, inspirerande exempel presenteras och du får chansen att nätverka med experter och hållbarhetsprofiler från både näringsliv, akademi och offentlig sektor. Vi ger utvalda studenter möjligheten av följa med gratis som funktionärer och deltagare!

På Social Responsibility Day byggs programmet runt de viktigaste trenderna och händelserna du måste förhålla dig till kommande år. Dessutom finns det valbara fördjupningsseminarier under dagen, exempelvis inom strategi, vattenfrågor, SROI, leverantörskedjan, mänskliga rättigheter etc. Bland medverkande talare finns: Kajsa B Olofsgård, Sveriges ambassadör för post 2015, Cecilia Näsman, VD för Oikocredit, Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen , Emma Enebog, Hållbarhetschef på Myrorna, Lena Ander generalsekreterare för NMC Nätverket för hållbart näringsliv mfl.

Biljetten är gratis (värde 3500 kr) mot att du är tillgänglig som funktionär under delar av konferensen. Uppgifterna kretsar kring att hälsa deltagare välkomna och bemanna registreringen. Du kommer självklart att få tid att delta på det mesta av konferensens innehåll, utöka ditt nätverk och lära dig mer om socialt ansvarstagande i praktiken.

När: 11:e februari, kl. 7.10-17.30 (programmet börjar kl. 09.00)
Var: Konferens 7A, Odengatan 65, Stockholm
Anmälan: Alla ansökningar tas emot i detta formulär, senast 2015-01-26
Läs mer: http://miljoaktuellt.event.idg.se/event/srday-2015/

2014.12.10

Deltidsjobb med miljöcertifiering hos ledande fastighetsbolag

Vi söker dig som är student och nyfiken på fastighetsbranschen för att jobba nära Diligentias hållbarhetssamordnare under vårterminen 2015. Företaget ska certifiera ett antal fastigheter enligt miljöklassningssystemet Miljöbyggnad och behöver din hjälp på deltid. Du får en praktisk erfarenhet av hållbarhetsarbete och en chans att kick-starta karriären!

Arbetsrollen
Du arbetar utifrån Miljöbyggnads metodik med datainsamling, mätningar och analys. Arbetet utförs med huvudkontoret i Stockholm som bas och leds av hållbarhetssamordnaren. Du kommer även att komma i kontakt med fastighetsförvaltningen samt externa konsulter.

Tjänsten är på deltid och omfattar 20 h/vecka under 6 månader med tillträde vid terminsstarten. Viss flexibilitet finns gällande vilka arbetsdagar du finns på plats vid Diligentias kontor. Lönen är marknadsmässig.

Frågor och ansökan
Ladda ner annonsen [pdf] och läs mer om Diligentia samt vem vi söker för tjänsten. Ansök senast den 18:e januari. Skicka ditt CV och ett personligt brev (max en sida) till diligentia[at]sustainergies.se. Var tydlig med dina planer för våren. Lycka till!

2014.12.02

Volunteer Community Host Program at Impact Hub

Impact Hub Stockholm is always looking for people to join the Volunteer Community Host Program. This is a great opportunity if you are interested in social entrepreurship and want to expand your network! Perhaps you are a student, new to Stockholm or about to start your own business? Here you will get valuable work experience, access to a vibrant community and a creative work-space for your own projects.

Impact Hub is an inspiring space and office for social entrepreneurs and a part of a global network of changemakers. In the Volunteer Community Host Program you will be a core part of the team at Impact Hub, and expected to work one day/week as a host, to manage day-to-day operations, communication, member relations, and more. You can also choose to get involved in other exciting development projects and events, in order to further strengthen your experiences and competences. The Volunteer Community Host Program runs for a minimum of six months, during which time you also get Frequent Membership access.

Conditions
What: Hosting one day/week and optional project roles
When: Flexible start date, minimum 6 months
Where: Impact Hub Stockholm, Riddargatan 17D
Who: Your personality is what matters. Swedish is not a requirement.
Compensation: Develop skills, build experiences and get Frequent Membership to Impact Hub (value 3875 SEK/month)

FOUR OPENINGS FROM 1ST OF JANUARY

More information and how to apply
Get to know Impact Hub online, then fill in our application form. To complete your application, you will also be asked to send us your CV. Good luck!

2014.11.29

Projektledare för företagsbesök i Stockholm

Med projektet CSR Live ger Sustainergies studenter verkliga exempel på hållbarhetsarbete genom en serie företagsbesök. Nu söker vi drivna projektledare för att leda projektet under våren 2015. Unika erfarenheter och meriter för rätt person!

Att jobba som projektledare för CSR Live är en unik möjlighet att bygga nätverk och personliga relationer till spännande arbetsgivare. Teamet med 2-3 projektledare kommer tillsammans planera, marknadsföra, genomföra och utvärdera alla företagsbesök på ett proffsigt sätt. Värdet för både studenter och företagspartners ska vara högt och det är lika viktigt att vara ambitiös som att ha roligt med uppdraget. Du kommer att samarbeta med Sustainergies ledning kring företagskontakter och få allt nödvändigt stöd med planering och material. Du startar med planering från december och projektperiod under vt-15.

Frågor och ansökan
Läs först hela annonsen och ansök senast 14:e december. Skicka ditt CV och ett personligt brev (max en sida) till jobbalive[at]sustainergies.se. Var tydlig med din tillgänglighet för hela våren, framtida studieplaner och varför du passar som projektledare för CSR Live.

2014.11.24

Gå kurs i personligt ledarskap i Stockholms skärgård!

Vi förmedlar en exklusiv stipendiemöjlighet från Stiftelsen Ekskäret, de betalar kostnaden för två studenter att få delta i värdefulla kurser. Du kan ansöka om att antingen vara med på “Att Leva Väl” eller “Framtidens Tjejer” i december eller januari (värde 1900 kr per plats). Stiftelsens målsättning är att skapa möten och initiativ för personlig utveckling och samhällsförändring – ta själv vara på detta tillfälle!

Om kurserna Att Leva Väl och Framtidens Tjejer
Funderar du över vad som är viktigt för dig? Vill du bli mer medveten om dina inre drivkrafter och hur du kan använda dessa för att leva mer passionerat samt leda och inspirera andra? Att Leva Väl och Framtidens Tjejer är kurser för dig som är nyfiken på de stora frågorna och på vad som får dig att må bra och vad som gör att du känner meningsfullhet. Kursinnehållet är snarlikt men Att Leva Väl riktar sig till en blandad målgrupp och Framtidens Tjejer till tjejer/kvinnor från 18 år.

Det unika med innehållet är att det utgår uteslutande från empirisk forskning kring motivation, neurovetenskap, personliga värderingar och positiv psykologi. Dagarna består av en balanserad blandning av upplevelser, övningar, diskussioner och tid för reflektion. Läs mer om Ekskäret och kurserna här.

Kurstillfällen: 5-7 dec (Framtidens Tjejer), 12-14 dec/9-11 jan (Att Leva Väl)
Vad: Kurs 2,5 dagar med ca 15 deltagare
Var: Skärgårdsön Ekskäret i Stockholms norra skärgård
Hur: Delta gratis (värde 1900 kr)
Ansök: Skicka in din stipendieansökan till Stiftelsen Ekskäret här, senast 2014-11-30. Här anger du också vilka tillfällen du är intresserad av.  

2014.11.19

Examensarbete för Riksbyggen med fokus på social hållbarhet!

Social hållbarhet är en självklarhet i Riksbyggens projekt. Vid ombyggnationer av bostadshus kan både boende och förening utsättas för påfrestningar,något Riksbyggen vill reducera med din hjälp. Vi söker dig som på ett självständigt och kreativ sätt kan ta fram en modell för Riksbyggens arbete utifrån sociala hållbarhetsaspekter. Ett meriterande och spännande uppdrag med stark verklighetsförankring.

Nedan följer en sammanfattning, hela annonsen hämtar du här [pdf]

Uppdraget i korthet
Målet med examensarbetet är att utforma en modell som presenterar ett användbart arbetssätt för Riksbyggen vid ombyggnationer. Arbetet med modellen bör dels utgå ifrån ett teoretiskt ramverk om sociala hållbarhetsaspekter som exempelvis ISO 26 000 eller DNSs sociala principer, men även från kartläggningar av de boendes inställning till processerna vid ombyggnation. Centralt i arbetet är de boendes upplevelse av Riksbyggens ombyggnadsprojekt och stort fokus ligger på den sociala aspekten.

Projektet är ett examensarbete på mastersnivå [30 hp] som förväntas utföras under vårterminen 2015. Du bör helst vara bosatt i Göteborg, men det kan eventuellt finnas en möjlighet att arbeta i Stockholm. Gedigen handledning kommer att ges av Dan Idehed, engagerad marknadsområdeschef i Göteborg. Du kommer även att få stöd av Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski som i år blev utsedd till Sveriges bästa hållbarhetschef!

Frågor och ansökan
Läs mer om uppdraget och vem vi söker i annonsen [pdf]. Sök senast den 7:e dec med ditt CV och personligt brev (max en sida) till riksbyggen[at]sustainergies.se. Var tydlig med att ange relevanta förkunskaper! Du är själv ansvarig för att ha en akademisk handledare och kontakten med ditt lärosäte.

2014.10.23

Gå på konferensen Klimatforum 2014

Den 13:e november är det dags för konferensen Klimatforum 2014, som anordnas av Naturvårdsverket i samarbete med Miljöaktuellt. Årets tema är omställningen till en klimatsmart ekonomi och som deltagarna kommer få unik inblick i näringslivets strategier, forskningens slutsatser och framtidens klimatpolitik. Vi ger utvalda studenter möjligheten av följa med gratis som funktionärer och deltagare!

Klimatforum 2014 fokuserar på visioner, styrmedel och goda exempel i omställningen till en grön och klimatsmart ekonomi. Programmet tar avstamp i de senaste IPCC-rapporterna och vad som krävs för att världen ska klara 2-gradersmålet och hur man gör det lönsamt. Bland medverkande talare finns: Åsa Romson, Sveriges första klimat- och miljöminister, Emma Ihre, ansvarig hållbart företagande Finansdepartementet, Thomas Sterner, professor Handelshögskolan Göteborg, Maria Ågren, generaldirektör Naturvårdsverket, Andreas Cervenka ekonomijournalist och författare Svenska Dagbladet, Carina Lundberg Markow, chef Ansvarsfullt ägande Folksam, mfl.

Biljetten är gratis (värde 3050 kr) mot att du är tillgänglig som funktionär under delar av konferensen. Uppgifterna kretsar kring att hälsa deltagare välkomna och bemanna registreringen. Du kommer självklart att få tid att delta på det mesta av konferensens innehåll, utöka ditt nätverk och lära dig mer om klimatarbetet.

När: 13:e november, kl. 8.15-17.30
Var: Stockholm City Conference Centre, Barnhusgatan 12-14, Stockholm
Anmälan: Alla ansökningar tas emot i detta formulär, senast 2014-11-03
Läs mer: http://miljoaktuellt.idg.se/2.34643/1.565793

2014.10.22

Miljöbästa Bil 2015

Den 3:e november hålls Miljöbästa Bil 2015, ett halvdagsevent i Kista. Seminarie varvas med bilutställning och testkörning medan utvalda jurygrupper utser vinnande bilar i flera kategorier. Är du själv bil- och miljöintresserad kan du vara med och hjälpa arrangörerna på plats.

30-35 bilar är nominerade och kommer att finnas på plats på eventet Miljöbästa Bil 2015. Arrangörerna behöver hjälp att ta emot fordonstillverkarnas bilar och parkera dem, hjälpa till att koordinera utlämningen av bilar till jurygrupperna och hålla koll på nycklar. Du kan dessutom hjälpa till att sprida eventet i sociala medier och vara en resurs på plats (även om du saknar körkort). Vi ser gärna att du själv är nyfiken och service-minded för att ta väl hand om besökarna.

På plats får du ta del av en spännande dag och möta politiker, företagare och media. Du får dessutom ett års medlemskap i Gröna Bilister (värde 100 kr), biocheckar (värde 500 kr) som tack för hjälpen, samt ytterligare en merit på CVt. Frukost, lunch och fika ingår. 

När: Måndag 3:e november, kl. 8-13 (3 st) eller 13-18 (2 st)
Var: Parkeringsplatsen vid Isafjordsgatan 2-4, Kista
Ansökan: Vi tar emot alla anmälningar i detta formulär, senast 30:e oktober

2014.09.30

Gå på konferensen Vind 2014

Här är chansen att vara med på årets viktigaste event för vindkraft! Konferensen Vind 2014 bjuder på två fullspäckade dagar av nätverkande, inspiration och kunskap med fokus på vindkraft och förnybar energi. Du kan räkna med att möta områdets kunskapsledare, tyngsta beslutsfattare och branschens viktigaste arbetsgivare.

Vi ger dig möjligheten av följa med gratis på konferensen mot att du är tillgänglig som funktionär under delar av dagarna. Som funktionär kommer du framför allt skapa engagemang kring “Innovation Wall” i Svensk Vindenergis monter, som under pauserna kommer sjuda av aktiviteter och givande samtal. Dessutom kommer du hjälpa till som entrévärd till konferenssalen. Självklart har du också gott om tid för att ta del av allt spännande innehåll under konferensen!

Vi tror att en bra funktionär har hög social kompetens och intresse för energifrågor. Du bjuds på deltagande under hela konferensen, med undantag för middagen den 22:a. Flytande svenska är en förutsättning för uppdraget.

När: 22-23 oktober 2014, kl. 8.00-17.00
Var: Waterfront, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Läs mer: http://www.vindkraftsbranschen.se/vind2014/
Anmälan: Alla anmälningar tas emot i detta formulär, senast 2014-10-12

2014.09.10

Gå på konferensen Hållbar Kommun

Här är chansen att vara med på en heldag med 100 procents fokus på hur kommuner kan och bör arbeta strategiskt med miljö, socialt ansvar och andra hållbarhetsfrågor för att skapa miljönytta och öka regionens konkurrens- och attraktionskraft. Du kan räkna med att möta hundratals representanter från Sveriges kommuner och få unika möjligheter att nätverka och byta erfarenheter.

TEMA: UTGÅNGSPUNKT I KOMMUNRANKNINGEN
Med utgångspunkt i 2014 års kommunrankning av Miljöaktuellt kommer de senaste trenderna och största utmaningarna för Sveriges kommuner att diskuteras.

Du deltar gratis (värde 4900 kr exkl. moms) mot att du är tillgänglig som funktionär under delar av konferensen. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av mottagande i registreringen. Självklart tar du också del av allt spännande innehåll som konferensen bjuder på och får chans att nätverka och knyta kontakter!

När: 15 oktober 2014, kl. 7.15-17.00 (programmet startar 9.00)
Var: Konferens 7A, Odengatan 65, Stockholm
Anmälan: Alla ansökningar tas emot i detta formulär, före 2014-10-01
Läs mer: http://miljoaktuellt.idg.se/2.34798/1.577485

NAVIGATION

Äldre poster